Tuesday, May 22, 2007

Kirandulas marc.31-apr.1 – ELEFANTPARK,BUDDHISTA KOZPONT, HINDU TEMPLE, BIRDPARK





Kirandulas marc.31-apr.1 – ELEFANTPARK,BUDDHISTA KOZPONT, HINDU TEMPLE, BIRDPARK

Az elso elefantos, buddhista templomos kirandulasra 10en mentunk, foleg hollandok, bereltunk kisbuszt, de indiai meretekre volt szabva, komolyan nem fert el a labunk,eleg kenyelmetlen volt..aztan neztem kifele az ablakon vegig meg fotoztam…rengeteget mentunk…
1. allomas egy bird park volt,ahol voltak majmocak,meg lianok,meg rengeteg madar, Amerikabol is, egy kis indiai evezett korba a tavon, meg krokik, meg sok indiai iskolasgyerek, kulon volt lany meg fiu csonak, jo szinesek, mi 10 ultunk, ok kb. 25-ena csonakban
2. aztan jott a Tibeti Buddhista templom, ami tok erdekes, hogy mit keres Del-Indiaban.1959-ben ki lettek uzve es ide jottek sokan, egy egesz nagy kozpont van nekik es megepitettek ezeket az oriasi szobrokat, meg templomot, ugyhogy a hetvegen lattam hindu, buddhista, muszlim templomot is! Gyonyoru volt, 60 lab magas szobrok, oriasiak, aranybol, meg buddhista szerzetesek, pici gyerekek is. Setaltak mindenfele a kisvarosban, motoroztak is, aztan vizzel frocskoltek egymast, vicces volt..Persze cipo le, meg fel kellett oltozni, jo koszos volt kulonben mezitlab maszkalni,de gyonyoru festmenyek voltak, meg a templom teteje is hihetetlen.
3. Aztan kajaltunk tipikus kajat meg elmentunk egy vizeseshez, ahol a sziklakra maszkaltak a helyiek, na itt is rengetegen voltak, lanyok ruhaban mentek a vizbe, jo magas volt es meredek es szep, de szemetes, nem nagyon vigyaznak semmire.
En mat roppant hulla voltam, aztan megerkeztunk a szallasra, na az is vicces volt, egy tok meredek osvenyen probalt a kisbusz lemaszni, szenvedett rendesen, biztosak voltunk benne, hogy nem fog tudni visszajonni, egy dzsungeles reszre ertunk le, es volt ott egy kis haz, izgi volt, amig nem talaltuk meg az oriaspokokat a wcben..zuhany persze itt sem volt…akkorak mint az en kezem, en csak 2ot lattam, de aztan halIstennek elfutottak,ugyhogy el is aludtam..mire felebredtem mar kaja is volt, hoztak oda a helyiek!!!jo kis indiai kajakat..es csinaltak tabortuzet,ja es a zene vegig ment,nagyon jo zene volt a hollandok hoztak midnenfele rengeteget,vegig hallgattuk az uton is, DVDt is nezhettunk volna,de nekunk csak europai volt..
Szoval zene, tabortuz, kaja, aztan egy idniai pasi elkezdett tancolni, azt mondta fiatalkoraban versenyeket nyert, nagyon vicces volt..de azert a hollandok kicsit tul hidegek es europaiak voltak nekem, meg sokat beszelnek hollandul..szoval jofej mindenki,de azert nem biztos hogy a legjobb nekem veluk, eleg uncsik.

Masnap reggel fel8kor mar mentunk is tovabb az elefant parkba..eloszor elefantmosdatas volt, lefektettek egyik oldalaukra, es lehetett mosni, meg kovel vakaraszni oket, aztan fel es a masikra le..es vegig fujtak rad a vizet.
Majd etetes volt, vmi nagy furcsa gombocokat esznek, aztan visszasetaltunk csonakozas helyett vmi sziklakon. 11tol volt az elefantogalas..eleg furcsa erzes, 4en ultunk rajtuk raccsal korulveve es egy magas allvanyrol kellett rajuk maszni, es volt rajtuk zsak, de azert erezni, ahogy mozognak alattad..huuu…kicsit felelmetes volt, mert neha megallt, meg fujkodott hatra az orrmanyaval, es minden elmozulasnal dolsz jobbra balra..de persze nagyon nyugisak…
aztan kajalas es Sriganaputraba..vagy Srivaganapatra… mentunk vagy vmi ilyesmi,ami Tipu szultan oriasi eroditmenye volt, o soxor legyozte az angolokat is, egy palotamuzeumban voltunk, persze foleg nyitott a meleg miatt, sok elefantos festmeny csatarol, meg kardok, aztan egy muszlim oriasi templomhoz mentunk,de pont ceremony volt, ugyhogy csak kivulrol neztuk es kint egy csomo diszno volt!!tok meglepo, hogy pont a muszlimoknal..meg majmok, aztan a hindu templom, szep nagy, mindegyik sarokban egy-egy isten oltara, elotte a papja, aki penzert aldast ad, meg piros pottyoket a fejre osztogat..en is kaptam egyet..persze itt is mezitlab kell menni, es ez se a legtisztabb.
Aztan mar hullak voltunk, de a francia csajt meg hazavittuk,aki az Informatika parkban lakik, ugye Bangalore Informatika fellegvar,es 1 ora volt a varostol!!es en ennel meg messzebb vagyok!!
Aztan McDonalds..mert egesz hetvegen durva indiai kajat ettunk, de meg a hamburger is csipos volt!!Tenyleg minden az, a margerita pizza, subway sandwich, teszta. Es kannadaul volt kiirva a mcdonals,le is fotoztam
Aztan haza a fiukkal,majd hazakisertek, csak jo sokat kellett a riksasokkal alkudni

No comments: