Sunday, March 23, 2008

ELSŐ MUNKANAP



Reggel betelefonáltunk, hogy mikor kezdjek és át mondták, hogy most rögtön. Fogalmam sincs, mit vegyek fel, úgyhogy a helyi viselettel próbálkoztam, az nem lehet rossz. CSodálkozott is mindenki, hogyhogy van nekem már ilyen. A TN managerem, aki az MC exchange különben, letárgyalt, ogy minden ok legyen. Aztán főnök csajszi elmagyarázta mit is csinálunk, bemutatott mindenkit, vannak agy 350-en, persze nem kellett mindenkivel kezet fognom, de majdnem. Gyönyörű az iroda, a kajálda és még bölcsi is van, ahova 2 hónapos kortól jöhetnek a bébik. én is gyakran meglátogatom őket kikpcsolódniJ Van teás fiú,az mindig jön és kérdezi mit kérek, a kaja is tök egészséges, sajna fizetni kell érte. Még az ő termékek, tehát a jégkrémekért is, de azokat valamennyivel olcsóbban adják. Az irodám gyönyörű, mert mivel pont nem volt hely, egy igazgatóiba raktak. Kilátás, nagy szoba, minden.
Első nap még csak a cégről olvastam úgy általában, termékek, history, policyk, országok, meg megmutatta az egyik srác, aki ugyanott dolgozik, mibe hogy kell belépni. Meg elkezdtem rengeteg dokumentumot olvasatni. Másnap elmagyarázta a főnök csajszi – aki kb.30-35, nagyon energikus, pakisztáni-brit, mindenhol ott van, edzeni jár, teniszezik és a CSR-on kívül, ami rengeteg még a kommunikációt is ő csinálja. Persze mindig csini, tip top. Szóval elmagyarázta az egyik projektet, utána rögtön projekt találkozó volt, azt elkezdtem csinálni. Harmadnap reggel egy harmadik projekttel mentünk süketnéma iskolába aktívkodni. Negyednap volt az előadásom magamról, Mo.ról, Aiesec, kb.8 vezető előtt, aztán elmagyarázta a negyedik projektet és azokkal is volt találkozóm. Annyi rengeteg dolgot adott rögtön, hogy sosem leszek kész vele, főleg mivel minden este program van és még nem is vagyok teljesen jól.
Maga az Unilever CSR már rengeteg mindent csinált szerte a világon, meg itt Pakisztánban is. Háromfajta dologra lehet osztani. Egyik a dolgozók bevonása, tehát, hogy ők is környezettudatosan, meg társadalomtudatosan éljenek, meg önkénteskedjenek. Ezzel voltunk a Süketnéma iskolában, ahol megnéztük hogy hogy tanulnak, mi is tanultunk egy kis jelbeszédet, adtunk ajándékokat. Ennek a keretében kell majd a Föld napra is szerveznem valami activityt. Faültetés meg strandtisztítás már volt, úgyhogy ha bárkinek bármi ötlete.
A következő az hosszú távú projektek támogatása, pl.egy kórház, iskola ilyesmivel long term partnership. Aharmadik csak egyes pénz támogatások.
A negyedik, pedig a marketing egy része, mert egy terméket népszerűsítnek egy projekttel, pl. a Lifebuoy a higiénia fontosságát az Uniceffel, ez a másik projektem, vagy az Omo a szabadtéren való játszás fontosságát promotálja. Ez a harmadik projektem, fontos embereket kell meggyőznöm, hogy adják a nevüket ehhez a tanulmányhoz, amit többszáz anyával végeztek a világon, hogy manapság hogy játszanak a gyerekek, mennyire vannak a tV előtt, mennyire mennek ki,stb
A negyedik a süketnéma projektről kell írnom egy cikket, csak pont akkor is hasgörcsöm volt a csípős kajától, de azért meglesz.
Az ötödik legnagyobb, amit teljesen a legelejétől és egyedül kell az az Unilever Pakisztan környezetvédelmi projektje, kezdve a gyáraktól egészen addig, hogy ezekkel a projektekkel munkát adjunk a helyieknek, vagy ilyesmi. Szóval iszonyat sok,fogalmam sincs hogyan, honnan, mit, de legalább tényleg van értelme és hát nagyon nagy felelősség, főleg ha tényleg meglesz, bár 3 hó alatt kétlem. És mivel 7kor kell kelnem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, mert jön értem egy kisbusz, ami a környéken lévő dolgozókat viszi be és így mi már negyed9re ott agyunk 9 helyett, hát a halálomon vagyok egész nap, és már 5kor végzek,amikor nagyjából akkor ébrednék fel.

No comments: